Ga mee op Zolderkamp!

De Zolder organiseert al sinds jaar en dag jaarlijks een kinderkamp voor kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8. Wij organiseren het kamp in de week waarin de meeste basisscholen in Eindhoven/Stratum vrij zijn. In 2024 is het zolderkamp van zaterdag 27 april t/m vrijdag 3 mei.

Info voor ouders

Beste kinderen, ouders en verzorgers,

Volgend jaar organiseren we weer een “ouderwets” gezellig Zolderkamp in de meivakantie. In 2024 is het zolderkamp van zaterdag 27 april t/m vrijdag 3 mei.

Waar gaan we naar toe?

We gaan naar kampeerboerderij “D’n Hazelaar” in Eersel (www.denhazelaar.nl). D’n Hazelaar bestaat uit 3 gebouwen. In de twee grootste gebouwen slapen, spelen en eten de kinderen. Het derde en kleinste gebouw is voor de leiding. Bij ieder gebouw is een groot speelveld en de boerderij ligt in een mooie bosrijke omgeving.

Wat kost het?

De kosten bedragen € 95,00 per kind voor een hele week.

Wat doen we zoal?

De activiteiten zullen voornamelijk buiten plaatsvinden. We gaan ook naar het zwembad en een keer naar een sporthal. We doen spellen in het bos en op het grote veld. Een echte Bonte avond staat ook op de planning.

Heb je zin gekregen om mee te gaan en heb je een uitnodiging ontvangen?

Meld je aan via het Inschrijfformulier op deze website en we nemen zo snel mogelijk contact met je op, via e-mail of telefonisch.

Informatiebrief

Hier kun je de informatiebrief 2024 bekijken en downloaden.

Onze aanpak

Respect!

Tijdens onze kampweek streven wij ernaar dat de kinderen die met ons meegaan zich op hun gemak voelen, want plezier maken staat natuurlijk voorop. We zijn gemiddeld met 75 kinderen en ongeveer 20-25 leiders. Onze groep bestaat dus ongeveer uit 100 mensen die de hele week met elkaar optrekken. Het is daarom belangrijk om goede afspraken te maken over hoe we met elkaar omgaan, wat we van elkaar verwachten, hoe kinderen misstanden kunnen melden en hoe we ingrijpen als de regels worden overtreden. Dit schept voor iedereen duidelijkheid en veiligheid. Respect voor elkaar, elkaars spullen, waaronder ook de kampspullen en materialen, en respect voor de natuur staan daarbij voorop. Met deze afspraken kunnen we er met zijn allen een fantastisch kamp van maken waarbij iedereen plezier heeft!

Pedagogisch

Tijdens het kamp zijn alle spelletjes en activiteiten gelinkt aan het in december gekozen thema. Iedere dag wordt door een ander groepje leiders georganiseerd en zij zorgen ervoor dat er een ochtend-, middag-, en een avondprogramma is. Voor deze activiteiten worden de kinderen in vaste spelgroepjes ingedeeld, waarbij er een mix wordt gemaakt tussen alle leeftijdscategorieën. Zo dagen wij uw kind uit samen te werken met andere kinderen, contact te zoeken met andere kinderen en voor een groepje te staan. Elk spelgroepje krijgt telkens een andere leider die het groepje begeleidt door de vele verschillende activiteiten. Naast deze georganiseerde activiteiten is er ook ruim voldoende tijd voor vrij spel: hutten bouwen, voetballen, tekenen, enz. Wij vinden het belangrijk dat elk kind zichzelf kan zijn. Kinderen krijgen bij ons alle mogelijkheden om zichzelf te laten zien en misschien wel iets meer van zichzelf te laten zien. Hierbij stimuleren wij het positieve gedrag ten opzichte van de medekinderen.

Goed eten

Naast veel bewegen in de buitenlucht, is gezonde voeding ook een van de belangrijke kernwaarden van ons kamp. Vers brood bij ontbijt, een lekkere verrassing bij de lunch altijd, door de dag heen twee keer fruit en ’s avonds een driegangenmenu: soep, warme maaltijd en toetje. Onze driekoppige keukenstaf is de hele dag bezig om kinderen en leiding verantwoorde maaltijden te bieden en zij verzorgen zelfs de afwas.

Slaapzalen

Ook de indeling op de slaapzalen wordt vooraf gemaakt. Hierbij worden de kinderen ingedeeld op basis van de klas waar zij in zitten. De kinderen in groep 3, 4 en 5 slapen in Ă©Ă©n gebouw; de kinderen in groep 6, 7 en 8 slapen in een ander gebouw. Op de slaapkamers slapen jongens en meisjes apart en zoveel mogelijk met gelijke leeftijden op een kamer. Er staat een vaste leiding op de slaapzalen, zodat de kinderen ook vertrouwd zijn met hem of haar; damesleiding bij de meisjesslaapzaal en herenleiding bij de jongensslaapzaal. De slaapkamerleiding ziet de kinderen direct bij het opstaan en s’ avonds bij slapen gaan en kan zo de kinderen observeren en meteen schakelen als er iets aan de hand is. Er is altijd leiding bij de kinderen in de gebouwen, zowel overdag als ’s nachts. De nachtwacht bestaat uit twee leiders per gebouw die op een makkelijk te bereiken centrale plaats zijn, tussen of dichtbij de slaapkamers. De kinderen hebben daarmee privacy op de kamer en toezicht is altijd dichtbij.

Snoep

Elke dag is er een snoepwinkeltje, waar de kinderen per keer voor maximaal € 0,35 snoep kunt kopen. Dit snoepzakje is een snoepmoment voor de kinderen, maar we weten uit ervaring dat kinderen zelf ook snoep mee nemen. We zien graag dat dit minimaal is en dat de kinderen dit snoepgoed eventueel delen met de andere (slaapkamer) kinderen of een gezamenlijke snoeppot maken.

Activiteiten

Wat doen we zoal? Kennismakingsspelletjes, een discoavond, zwemmen in een overdekt zwembad, sporten in een sporthal, diverse bosspelen, een bonte avond. Meestal ook een (niet verplichte) spooktocht, Oudhollandse Spelen, kampvuur, oriëntatietocht en nog veel meer leuke dingen. Op de Bonte Avond kunnen de kinderen playbacken, live zingen, toneelspelen, goochelen of dansen.

Leiding

Wil je alvast kennismaken met de kampleiding? Dat kan!
Ga dan naar de pagina met foto’s van de leiding.

De inschrijving voor dit jaar is gesloten.

Voor ons is dat goed nieuws; we gaan er met z’n allen weer een geweldig kamp van maken!
Voor wie zich nog had willen inschrijven is dit minder goed nieuws natuurlijk, maar als je er volgend jaar op tijd bij bent kun je wellicht wel mee.

 

 

Voor algemene vragen kun je gebruikmaken van het contactformulier.

Je persoonlijke gegevens gebruiken we om je inschrijving af te handelen volgens ons privacybeleid.